Livet, skolan och allting...

Livet, skolan och allting...

Om bloggen

Här samlar jag mina tankar, reflektioner och idéer kring saker som jag funderar över.

Fotboll med hinder och möjligheter

entreprenörskapPosted by Jonaz Björk Sat, July 03, 2010 22:56:38

Det är VM i fotboll och jag har redan funnit mig sittandes framför åtskilliga matcher, och fler lär det bli. Det är något speciellt med de här stora evenemangen som tillåter alla, även oss som i vanliga fall har ett rätt svalt idrottsintresse, att engagera sig. Det är en sorts folkfest där idrotten förenar snarare än delar. I alla fall är det så för det mesta i dessa stora sammanhang, och det är väl så det är tänkt.

Trots detta finns det en spricka, och den tycks gå mellan det internationella fotbollsförbundet och resten av världen, och den handlar inte om vuvuzelor utan om domarnas arbete. Denna utsatta grupp gör en fantastiskt god insats, men när det inte fungerar så förlorar alla på det. Att man då ser sig om efter olika sorters lösningar är en självklarhet, och i vårt tekniska tidevarv erbjuds en rad möjligheter som stöd vid tveksamma situationer. Att då fotbollsförbundet motsätter sig dessa är högst märkligt och placerar fotbollsvärlden i ett konservativt fack som få borde känna stolthet att hamna i.

Att inte bara erkänna problem utan också att tänka ut olika lösningar och sedan börja pröva dessa för att hitta den bästa är grunden för entreprenörskap och utveckling. Att se problemet men inte göra några förändringar utan istället hoppas på att det blir bättre av sig självt är bra korkat. ”Sinnessjukdom har definierats som ’att göra samma sak på samma sätt och förvänta sig ett annat resultat”. Fotboll tycks då ha en släng av sinnessjukdom, även om det nu verkar öppnats upp för visst nytänkande. Låt oss hoppas att det skett utveckling till nästa stora evenemang.

I övrigt uppskattar jag SVT som i pauserna och eftersnacket verkligen använder sig av den teknik som finns för att få en lekman som jag själv att förstå saker och ting lite bättre. Fast å andra sidan, att just kvällens match, där Spanien gick vidare efter ett antal adrenalinkickar och till slut tre stolpar, var helt tokig förstod jag helt själv.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.