Livet, skolan och allting...

Livet, skolan och allting...

Om bloggen

Här samlar jag mina tankar, reflektioner och idéer kring saker som jag funderar över.

This is it

skolaPosted by Jonaz Björk Sun, January 02, 2011 14:46:32

Ett nytt år! Nya utmaningar och nya möjligheter. Nya erfarenheter och nya segrar. Det känns som att 2011 är året då det gäller, året då det händer.

Det är märkligt, att stå med tårna i ett helt nytt år och plötsligt ha kommit till insikt att detta år förmodligen blir en vattendelare där det gäller att vara klok och välja rätt.

För egen del blir detta året som jag på något sätt har förberetts för hela livet. Det är nu det gäller, det är nu alla bitar skall falla på plats och förhoppningsvis ge den utdelning de borde ge. Det är nu jag som person verkligen kommer att få visa, och bevisa, mig och ta resultaten själv, såväl sunkiga som strålande. Det är i år jag på allvar kommer att leva entreprenörskapet i alla dess former.

Men 2011 är också året då det verkligen gäller för skolan. Det är nu vi verkligen kommer att få se ifall vårt arbete gett frukt, och hur vi kan fortsätta skapa fortsatt positiv utveckling. Vi har segrar att vinna, segrar som verkligen kommer att betyda något i längre perspektiv. Det är i år vi kommer att inleda arbetet med de stordåd framtida skalder kommer sjunga hjältesånger om! Kanske förblir vi anonyma som individer, men som idéströmning och handlingsbaserad filosofi kommer vi att förändra och erbjuda kloka öppningar där alla blir vinnare.

Det är spännande att inse hur många vi trots allt är. Vi befinner oss på olika ställen, i olika positioner och med olika omedelbara mål för ögonen, men vi vet att det är samma horisont vi alla kisar mot och att det nu börjar bli dags att stå upp tillsammans för att kanske inte vara en motkraft utan mer en klokkraft som knuffar i rätt riktning bland alla de kobbar och skär de närsynta tycks blivit fullständigt hypnotiserade av.

Det är nu det gäller. Det är en insikt som drabbar och som man känner sig ödmjuk inför. Det är sällan man verkligen kan göra skillnad, och när möjligheten väl bjuds måste det ske med ansvar och respekt. Det är så vi segrar, genom inkludering och breda perspektiv – allt annat är förödande. För oss alla.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.