Livet, skolan och allting...

Livet, skolan och allting...

Om bloggen

Här samlar jag mina tankar, reflektioner och idéer kring saker som jag funderar över.

Svårigheten med att trycka ut ord

allmäntPosted by Jonaz Björk Sat, November 10, 2012 19:20:11

Så. Den här sidan, den här bloggen, finns trots allt kvar.

Nu har den legat uppe ett par år och antalet inlägg har varit allt annat än imponerande. I snitt ett inägg varannan månad! Det måste väl då innebära att jag inget har att säga? Eller så är det helt enkelt så att tiden inte alltid räcker till.

Sanningen är nog att tiden inte riktigt räcker till för att jag skall lyckas formulera mig så som jag vill. Det finns många som är helt fantastiska på att snabbt, enkelt och elegant fånga en tanke eller känsla i några meningar producerade under några minuter och jag avundas dessa skickliga formulatörer. Hos mig själv har tanke och skrivhastigheten många gånger samma smidighet som svalnad knäck. Det är jobbigt.

Men bara för att det är jobbigt så måste man inte ge upp. Så det blir ett nytt försök, och kanske blir det lättare med en, om än begränsad, möjlighet til återvinning? I april i år dog min första hemsida som hette FELiskolan och några av texterna p åden var rätt okej och kanske fortfarande funkar. Så det blir till att blanda nytt och gammalt. Det viktiga är ju att komma igång, och alla vet ju att det tar lite tid att verkligen sätta en ny vana. 30 dagar brukar det pratas om, vilket naturligtvis är en siffra lite tagen ur luften. Det dubbla får man nog räkna med, så vi får väl se i vår om det alls blev något uttryckt den här vintern...