Livet, skolan och allting...

Livet, skolan och allting...

Om bloggen

Här samlar jag mina tankar, reflektioner och idéer kring saker som jag funderar över.

Into the night

allmäntPosted by Jonaz Björk Wed, June 16, 2010 22:58:38

Det finns så mycket döda ytor i den här stan, döda ytor med makalöst bra läge. Varför inte utnyttja dem och göra något åt bostadsbristen?

Och när dessa funderingar vindlar sig fram längs möjligheternas snåriga stigar minns jag plötsligt några röster kring området vid Gullbergsvass. En enorm yta, mitt i city, där det pratades om att massor av lägenheter skulle byggas. Vilket lät utmärkt!

Sedan kom invändningarna, nämligen att området ligger förhållandevis lågt varför det vore olämpligt för bostäder vid eventuell höjning av havsnivån...

Ehhh.... hur tänker man då? Stora delar av stan ligger på den höjden, vad händer med dessa då? Skall de rivas? Eller flyttas (som man gör i Kiruna)? Eller skall staden säkras mot vattenhöjning, och borde man inte då kunna bygga nytt? Eller är det bara otur för dom som bor på ytor som i framtiden kommer att översvämmas?

Vore det inte bättre om man sa "Vi vet att detta område ligger i riskzonen, men vi bygger ändå. I och med det kommer vi som stad nu aktivt, alltid och på alla områden agera miljömedvetet så att inte denna investering ställs under vatten i framtiden." Det vore något det.

Men nej, vi lägger väl lite järnväg och nya bilvägar där istället. Det är ju inte bara vattensäkra konstruktioner, det är dessutom snyggt och väl utnyttjade stora centrala ytor. Det bådar inte gott när våra förtroendevalda hellre med en uppgiven axelryckning kallt räknar med världens undergång istället för att stå rakryggade och lova att ta strid.

*suck*